Mijn boeken

Het Malle Ding Van Bobbistiek
Bobbie wilde verdwijnpasta maken, maar het werd iets anders, een soort plastic. Hij bouwt er samen met zijn broer Albert een vliegtuigje van dat het echt doet. Ze vliegen ermee naar de hoge bomen, want ze denken dat daar niemand woont. Toch wel: een raar oud mannetje.
De Heksensteen
Oene ging er samen met zijn vriendje Frank op uit in oma’s invalidewagen. Het was wel een heel wonderlijke verrassing dat het harde steentje dat hij daarin vond een echte heksensteen bleek te zijn. Alle leden van het Genootschap van de Dunne Draad, raakten in opwinding, toen plotseling een kind, en dan nog wel een jongen, lid van hun geheime heksenclub dreigde te worden.
Het Oerlanderboek
Okke zal later een toverboek erven van zijn opa. Het is al eeuwen in het bezit van de familie. Hij vindt er niet veel aan, want hij kan het niet eens lezen. Oene die zelf al een beetje kan toveren, denkt er anders over. Maar oude Janna die het nog beter kan, moet er ook niets van hebben.
Het woekerkoraal
Wanda woont bij de watermolen. Er komen soms toeristen naar kijken, maar niemands van de familie stelt prijs op die belangstelling. Het minst van allemaal oom Engelbert, want hij is een geleerde en hij gebruikt het oude papierfabriekje om ‘de’ uitvinding van de eeuw te doen. Het is niet zijn bedoeling de vreemde substantie te maken die nog het meest lijkt op olifantenpoep. Maar Wanda en haar vrienden weten er wel raad mee.
Het tijgeroog
Oene is beeldhouwer. Hij heeft een gaper gemaakt met een vergulde pil op zijn tong. Jikkie laat de pil per ongeluk vallen. Het verguldsel gaat eraf en ze kan het niet meer goed krijgen. Dan legt ze maar een knikker ervoor in de plaats en ze houdt zelf de pil, het tijgeroog. Maar dat is geen gewone knikker.
Het neveneffect
Jikkie? Hoogbegaafd? Helemaal niet. Hoe komen ze erbij?Maar eigenlijk weet Jikkie zelf heel goed hoe ze op dat idee komen. Ze bezit een heksensteen en daardoor weet ze veel dingen die voor een ander verborgen zijn. Ze vindt het niet prettig, maar je kunt niet blijven weglopen.
De steen van de pentapoden
‘Daar op aarde moet het vreselijk zijn,’ zeggen de pentapoden, ‘Alles is er in tweeën gedeeld. Als die aardlingen iets niet mooi vinden, is het lelijk. Dingen zijn licht of donker, ver af of dichtbij. En alles wat niet goed is, vinden ze meteen slecht. Geen wonder dat daar zo vaak iets verkeerd gaat.’ Bij de pentapoden is het namelijk zo, dat ze alles in graden van vijf waarderen, maar echte tegenstellingen kennen ze niet.
De Kraak
Aldfred heeft vreemde ideeën over wat leuk is. Door de dure villawijk fietsen waar de rijke stinkerds wonen, bij voorbeeld. Charly laat zich meeslepen en voor hj het weet, raakt hij betrokken bij een inbraak. Maar deze kraak brengt iets aan het rollen wat jarenlang geheim is gebleven. En Charly zit er middenin…
De enge onderneming van meneer Ondertak
Net die ene keer dat Tom onverwachts komt logeren, zijn er gasten in opa’s hotel dat normaal leegstaat. De zeven bezoekers zijn niet alleen wonderlijk, maar ook eng. Tim komter achter dat één van de gasten, meneer Ondertak, met vreemde dingen bezig is. Samen met Niki probeert Tim een slachtoffer van deze man te helpen.
De wensballonnen
Als je een wens mocht doen. En die kwam uit? Oude oma krijgt tien wensen van een fee. Eerst weet ze er geen raad mee, maar later krijgt ze spijt. Dan zijn er vreemde dingen gebeurd.
De draak onder de kerk
De stad waar Marco woont bestaat zevenhonderdvijftig jaar. Er zal een groot feest worden gevierd en er komt een optocht met een draak. Marco mag meelopen in de staart.

 

 

 

De Sint Joriskerk is net zo oud als de stad en de gewelven en gangen daaronder zij nog veel spannender dan dat feest.

De temponauten
Middenin de duinen ligt een vierkante zwarte plaat. Je kunt er lekker op glijden en dat doen Jan en Quirijn. Maar dan belanden ze op een onverklaarbare manier in Ierland en ze zijn nog op hun sokken. Het gladde ding is een tijdmachine.

 

 

In het kleine Ierse dorpje waar ze terecht komen, lukt het niet contact met thuis te maken.

De eigenaars van de machine denken dat alles mislukt is. De ouders zijn bang dat ze hun kinderen nooit meer terug zullen zien en Quirijn en Jan moeten werken voor de Ierse boer.

Het stampen van de slang
De gemeenschap van Moeder Aarde is gevestigd in Zuid-Frankrijk in een gebied vol holen en grotten. Maria’s ouders zijn fanatieke aanhangers en Maria die eerst bij oma logeerde, reist naar hen toe met een paard. Gelukkig gaat Onno de buurjongen mee. Het blijkt dat de gemeenschap niet zo onschuldig is, als het lijkt.
Dan liever de lucht in
Sake is door een brommer overhoop gereden. In het ziekenhuis maakt hij kennis met Annebel en Anwar. Ze hebben het er best naar hun zin, maar als er enge dingen gaan gebeuren, dan gaan ze liever de lucht in.